2016 yılında tasarımını bitirip sizlere sunduğumuz bu modele hem ergonomiklik ekledik hem de şase kısmına kılıf dışı kullanımlar için bağlama deliği açtık. Sivri ağız yapısı, yontma, oyma ve hassas kesim işlevlerini yerine getirmek için tasarlanmıştır.
Bıçak sektöründe Dünyada Ömür Boyu Garanti veren tek firma olan BORA markasının yaşam felsefesinde öncelikli tercihi, müşteri memnuniyetinden geçmektedir. Özde, ’’siz varsanız, biz varız’’ diye düşünmekteyiz.
Bu amaca dönük olmak üzere, sizleri Bora Bıçakları’ nın üretim aşamasında üzerinde önemle durduğu bazı konular hakkında bilgilendirmek istedik. Böylece, kullandığı bıçak hakkında daha fazla bilgi edinecek tüketiciye, ’’kendi çıkarlarını koruma imkanı doğar’’ diye düşünüyoruz. Yüksek standartlara ulaşmanın yollarından biri de bilgidir ve mutlaka paylaşılmalıdır.
Ürünümüzde A.I.S.I. ‘ nin ( Amerikan Demir ve Çelik Sanayicileri ) ve TSEK’ nin de av bıçakları üretiminde norm olarak kabul ettiği 440-C paslanmaz çelik kullanılmıştır. Sertlik derecesi dünyada A sınıfı çelik sertlik derecesi olarak kabul edilmiş 58-60 RHC ( Rockwell ) arasında değişmektedir.
A.I.S.I. 440-C Nedir?
Karbon atomları ve diğer önemli elementlerden oluşan 440-C, yüksek teknolojinin mucizevi bir çeliğidir. Özellikle av bıçaklarının üretiminde mükemmel sonuçlar ortaya çıkarmaktadır.
Çelik Cinsi | Karbon | Krom | Molibden | Vanadyum |
440-C | 1.00 | 17.0 | 1.00 | 0.14 |
Çeliğin kalitesi, mekanik özelliklerinin kıyaslanmasıyla anlaşılabilir. Bu özellikler, çekme direnci (19685 kg/cm2), esneme direnci (18965 kg/cm2), kayma direnci (5 cm'de %3), sıkışma, darbe direnci (2.8 cm2gm) ve sertlik (Rockwell birimiyle). Molibden ve Vanadyum varlığı ve miktarı, malzemenin birinci sınıf olmasını sağlar. Molibden, yüzden çeliğin ortasına kadar homojen bir sertlik sağlar. Bunun yanısıra, çeliğin korozyona, daha yüksek çekme ve sıkıştırma gerilimlerine, daha yüksek sıcaklıklara dayanıklı olmasını sağlar ve çeliği sertleştirir. Öte yandan, Vanadyum karpit oluşumunu hızlandırdığı için çekme direncini arttırır.
Sapında malzeme olarak Wenge Ağacı kullanılmaktadır. 1998 yılında yok olma tehlikesindeki türler listesine giren wenge ağacı, sert ve dayanıklı yapısıyla bıçaklık sap malzemeleri uygulamaları için Doğu Afrika ağaçları arasında en çok tercih edilen ağaç türlerinden biridir. Sert bir ağaç olan wenge, yapısal özellikleri nedeniyle güçlü bir ağaç işçiliği gerektirir. Kıymetli müzik aletlerinin yapımında da kullanılan Wenge Ağacı aynı zamanda suya ve neme de dayanıklı bir ağaçtır.
Çakımız 1.sınıf deri kılıfı ile birlikte verilmektedir.